Wednesday, November 6, 2013

[GIVEAWAY] The Shout! Awards 2013 Ticket


Assalamualaikum

tajuk pun pasal giveaway kan! so, kita teruskan kepada tajuknya ok...
dah berkurun rasanya tak join giveaway ni, lagi-lagi sejak menjadi kemalasan ni kan...hahaha...

Actually, giveway ni dibuat oleh cik blogger ni (http://yayahana.blogspot.com).. mesti ramai kenal cik blogger cantik ni kan, famous dengan nama kak maghia tu... Hai kak maghia!!! (lambai-lambai sikit)

kakak!!!"Nak tiket Shout! Awards kerana aku rasa macam teruja nak memeriahkan majlis tu..hihihihi...nak lebih boleh tak???hahaha... tq kak maghia =) "

Saturday, November 2, 2013

romantica de amor!

Assalamualaikum

Alhamdulillah, tak sia-sia kononnya nak berblog balik kan? Akhirnya ada jugak rajinnya nak menaip semula di blog ini...hikhikhik..

Hari ni nak cerita pasal benda yang tak pernah jadi dalam hidup saya. Actually, 1hb November 2013 adalah genap 4 tahun saya mengenali si dia..Alhamdulillah, InshaaAllah tahun depan akan menamatkan zaman bujang ini...ecehhh! Doa-doakan ye.. Dan keesokan harinya, si dia ajak dating, tak pernah-pernah ajak dating setelah sekian lama, tiba-tiba je ngada-ngada nak keluar jalan-jalan katanya, dan yang paling tak sangka buat pertama kali dia bagi bunga depan rumah saya..OMG!terkejut arnab ok! hahaha...thank you awak, romantik betul..tak pernah dibuat olehnya sebelum ni...Very2 appreciate it!

Friday, November 1, 2013

welcome back!!


Assalamualaikum

Ya Rabbi, dah buruk, bersawang, berhabuk blog ni, kecian wahai encik blog ni...Ampun!! =)

Kemalasan menaip sejak jadi pekerja berdedikasi ni selalu menghalang saya untuk berblogging and lepaking, tapi berdedikasikah? persoalan di situ..hahahhaa...

So, for the first entry di tahun 2013 yg nak berakhir ni, saya dengan bangga dan sukacitanya ingin berblog balik...weewiittz! welcome back cik Nurasila!!! (jangan stop balik sudah, kihkih.... ) bagi merasmikan balik blog ini, saya nak berterima kasih kpd penyokong kuat saya, encik Mohd Iskandar Siddiq dan rakan-rakan blog yang lain kerana disebabkan merekalah saya rasa macam nak blogging semula.. i love u la uall!! Ber'blogwalking' selalu tp entry kat blog ni tak pernah ada...sedihhh! :'(

wait for the next entry ok!! see yaa!!


Thursday, January 3, 2013

happy new year!!

Assalamualaikum...

dah lama sangat tak update blog ini kan? kesian cik blog ku sayang, maaf ye sayang....ni kalau jadi laki aku, confirm dah kene cerai sebab tinggalkannya lebih 6 bulan...hahahahaa.... melampau!!...

so, dah alang-alang rajin nak menghupdate blog ini, meh nak cerita sikit kemane sebenarnya tuan tanah ni pergi...kawin ke?sambung belajar ke?kene buang negeri ke?0ooohhh!! semuanya salah sama sekali...tak ade la sampai kene buang negeri, pentipu sangat tu, bohong bohong!!

sebenarnya.... sangat sibuk dengan urusan-urusan semasa (poyo giler ayat!!), just tak de masa nak bersosial sekejap, aktiviti bersosial yang sempat buat pun just pergi kenduri-kenduri kahwin, majlis makan-makan & shopping dengan mama, kakak dan adik-adik...tu je?? haah!!tu je...dengan kawan-kawan pun dah lama tak hangout, paling latest pergi bukit tinggi sebelum puasa dulu..lama dah kan??? hisshhh2....kesian betoi cik asila ni sebenarnya, life dah blank!! tapi takpe, nasib family dan buat hati ade untuk teman dikala kesunyian...ahakzz! 

so, kesimpulannya......sy tengah fokus untuk mengejar cita-cita disamping nak jadi businesswoman satu hari nanti...insyaAllah~
doakan kejayaan saya dan kesihatan saya yer...terima kasih...

eehhh!! kesihatan?sebelum ni tuan tanah ni tak sihat ke?
yup!! sepanjang tahun 2012, saya sering terkena asthma setelah bertahun-tahun tak kena, 
tapi alhamdulillah tak teruk sangat, doktor kata penat je, kena banyakkan rehat... =)

for this year (2013), hopefully sentiasa diberi kesihatan yang baik dan berjaya dalam apa jua yang ingin diceburi...insyaAllah..amin~


Happy New Year 2013
Hope it brings along happiness

untuk tatapan rakyat jelata
(gambar paling latest..dah gem0k sikit...hahahaaaa!!!)